Fyra honungsorter i presentrör

Pris:
295 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P2077426
Antal:
Finns i lager
En mycket vacker förpackning med fyra burkar (á 125 g) utsökt sorthonung.
Maskros, Kan man kalla frö honungens gorgonzola, en honung för finsmakare. Doftar lite skarpt, sticker lite i näsan, med en frisk och aromatisk smak. En höjdare till Ådala Ädel, Norrskenet och andra grönmögelostar.
Akacia, en mycket elegant flytande mild honung, det perfekta sötningmedel till allt! Från kakor, grillmarinarer, i te eller kaffe (prova) och naturligtvis på yoghurten.
Björnbär, nu pratar vi specialhonung! Massor med frukt i smaken, som en sommarnatt, mörk röd, nästan som en marmelad. Passar perfekt till ost!
Kastanj, en delikatesshonung med mycket smak och mindre sötma. Tydliga smaker av nötter och lite tanniner. Perfekt till smakrika ostar, gärna getost.

Unik honung från mina kompisar Amanda och Marco som bor i byn Zavattarello, på kullarna i Oltrepo' Pavese, Lombardiet, Italien. De bor på 650 meters höjd i ett varierat och oförstört landskap, arbetar i liten skala och med stor omsorg om både bin och process. Honungen går från kupa till burk i ett enkelt och linjärt flöde, utan att värmas, röras eller modifieras på något sätt, allt för att respektera binas arbete och deras redan magiska produkt. 
De strävar efter att göra så många olika sorters honung som möjligt. Med olika färg och smak. Landskapet dei bor i, blandningen av höga berg, djupa dalar, ängar, skogar och småbruk, gör att bina hittar många olika sorters blommor. Under en lång tidsperiod. De skattar och slungar honung flera gånger under säsongen, och kan på så sätt separera de olika sorterna.