Ostarna ystas kontinuerligt under hela året, ibland har vi dock inte alla sorters ostar i lager och ibland gör jag nya sorters ostar som blir tillfälliga gästspel eller nya stammisar. Våra ostar är KRAV-certifierade av SMAK.

20170605_102234 20170605_102234

Ådala Gårdsost 
En grynpipig hårdost med tvättad kittyta. Den har en syrlig och lite rund smak. En ost med Skånskt terroir som vi utvecklat ur gamla Svenska traditioner. Utsökt på frukostmackan eller i bit till ett glas vitt Bourgogne.
Eller på knäcket till sill och snaps.

Aftonstjärnan
En hårdost med kitt och vildmögelyta. den har en syrlig och fruktig smak, En ost med skånskt terroir som vi utvecklat ur gamla svenska traditioner. Lagrad i minst 5 månader

Tomme d'Ådala
En hårdost av tommetyp med vildmögelyta. den har en nötig och lite fruktig smak .
God med rustikt surdegsbröd och ett glas vitt Bourgogne. Tryffelhonung till har vi lärt oss snabbt är en höjdare.

Tomme du Soleil
En gräddig mjukare hårdost av tommetyp med tvättad kittyta. Gräddig, nötig smak med karaktäristiskt kittsmak i ytan. 
Passar särskilt bra med ljust levainbröd och champagne.

Fagerhultaren
En ost som kom till av misstag! En blandning mellan hårdost och saltost, lagrad i örter. Syrlig, örtig och lite salt.

La lune
En gräddig mjukare hårdost med tvättad kittyta. Gräddig, nötig smak med karaktäristiskt kittsmak i ytan. 
Passar särskilt bra med ljust levainbröd och champagne.

Norrskenet
En grönmögelost med mjuk konsistens.
Kallas även Bennyost efter en sann supporter.
Vann bronsmedalj under Nordisk Ostefestival 2017

Stella
En vitmögelost med krämig konsistens och en tvättad kittyta. Vitt vin från Alsace, antingen på
Gewurztraminer eller Riesling  är trevligt att dricka till.

Ådala Vit
En mjuk vitmögelost med krämig konsistens och dofter och smak av champinjon. Ett glas torr Sauvignon blanc 
passar till..

Lactiqueostarna är syrad färskost som antingen mognas och utvecklar mögelyta eller kryddas och säljs färsk. Färskost kan beställas med annan kryddning och form, tex i hjärtform med rosenblad till ett bröllop.

20160901_095818 20160901_095818

Sort sol
En lactiqueost med aska och vitmögel. Syrlig och rund, frisk smak. Blir mer och mer krämig under lagringstiden.
En del kunder vill ha den pinfärsk och fast, andra vill ha "Per-ostar" - väl mogna. Döpt efter en trogen kund.

Örtig Lactique i olja
Torkad lactiqueost rullad i örter och ligger i ekologisk olivolja och ekolo-giska solrosolja (80/20). Gott till bröd eller till grillat kött, fisk eller grönsaker.
Vann silver i SM i mathantverk 2017
Motiveringen: Ett fint och bra koncept där man låter det lilla bli något stort!

Ramslöksfärskost
Färskost kryddad med färsk ramslök. Görs endast under våren. Gott till bröd eller till grillat kött, fisk eller grönsaker.
Säsongsost (våren)

Gräslöksfärskost
Färskost kryddad med gräslök och svartpeppar. Görs på egen gräslök under säsong.
Gott till surdegsbröd eller till varmrökt lax.
Ej i fasta sortimentet

L'etoile Rosé
Färskost kryddad med rosépeppar. Serveras med fördel med honung.
Ej i fasta sortimentet

Halleys kometost
En grillost med sälta och smöriga smaker.
Gott sällskap är biffiga tomater, sallad, rostade pumpafrön, tzatziki, hummus eller baba ganoush
Ej i fasta sortimentet

Kretaost
En saltost med mild syrlig smak som 
säljs både i bit eller inlagd i raps- och olivolja samt kryddor.
I vårt café serverar vi denna ost på med sallad och nybakat surdegsbröd.
Ej i fasta sortimentet