Brödkärlek

Vi bakar äkta surdegsbröd och levainbröd på vår egna vildjäst. Vi gör vildjäst på vindruvorna i vårt växthus, vatten och honung från vår granne Monas bin som hämtar nektar från bland annat våra växter på gården.
När vildjästen är slut för året så gör vi surdeg på  vildjästens "barn"

En mycket gammal jäsmetod
Vindruvorna och honungen fermenteras av naturliga mjölksyrebakterier från druvor och honung och som omvandlar sockret till alkohol, mjölksyrebakterier och naturliga jästsvampar. När det är klart så doftar det ljuvligt gott och är en vacker bubblig vildjäst.
Vildjästen blandas med ekologiskt mjöl som i sin tur fermenteras och bildar koldioxidgas efter ett dygn. Denna deg blandas med mjöl och vatten till en fördeg som efter 12 timmar i sin tur blandas till en deg som slutligen blir det färdiga brödet som jäser i 24 til 48 timmar. Inga hastbullar här precis.

Bröd till vår servering
Vi bakar och serverar brödet i vår servering och till arrangemang.

Vill man beställa bröd, fråga om priser, på tex en stor focaccia eller göra en förfrågan så går det att trycka på knappen nedan.