DRakblod

GYLLENE DRAKBLOD
Monkeyface chili från Chiligaraget i Höganäs, vitlök, råsocker, vinäger, vatten och salt är hemligheten. Inget jox eller konstiga tillsatser. Silas sedan het i små flaskor.

Såsen har jag skapat för att kunna äta med skaldjur som den äkta västkustböna jag är. Den fruktiga chilin, syran och hetta passar så fint med krabba, havskräftor och räkor. Att den även är god med ost är ju en bra bonus.Passar även utmärkt till sashimi, chevice och kyckling....

RÖKIGT DRAKBLOD
Vi röker och kokar våra egna chilifrukter, tillsammans med egenodlad vitlök till en aromatisk och rökig chilisås.
 


 

ROCOTO RAW
Vi fermenterar rocotochili från Chiligaraget i Bräcke, tillsammans med egenodlad vitlök och lök till en mycket aromatisk chilisås med mycket umami. Den är inte pastöriserad utan helt rå.
Passar utmärkt till ost, till charkuterier, i svampsoppa...
 

Gyllene drakblod tilldelades guldmedalj vid SM i mathantverk 2019.

"En bra balanserad smakhöjare med tilltalande smak och konsistens. Nockade juryn till tårar!"

Det Rökta Drakblodet vann 
guldmedalj i SM i Mathantverk 2014 i klassen Innovativt Mathantverk, med motiveringen:
"Ny spännande produkt med stort användningsområde, bra balans i smaken med hetta, rök och nyanser av de andra ingredienserna."

Rocoto Raw tog hem segern i Gastronomiska Matverk i Skåne den 14 november 2016. 
Matverk är Sveriges största produktutvecklingstävling, med 20-talet regionala tävlingar från norr till söder.
Läs mer på Matverk