Mejerskan som grundande Ådala mikromejeri 2013  är Malin Kumberg

Utbidningar och studieresor

2012
♦ Grundkurs i ystning, Eldrimner Michel Lepage
♦ Kurs i mjölkkvalitet, Eldrimner Ida Olofsson

2013
♦ Fördjupningskurs, pressade ostar, Eldrimner Michel Lepage

2014
♦ Fördjupningskurs i grundläggande mikrobiologi mm, Kemikalia, HåkanAandersson och Andsreas Monthan
♦ Ystningskurs hårdost och blåmögel, Eldrimner, Kristina Åkermo

2016
♦Studieresa Italien, Terra Madre Slow food, Turin

2017
♦ Sensoriskt ostspråk, RISE, Berit Albinsson
♦ Studieresa Italien, Slow cheese, Bra

2018
♦ Studieresa i Vaud Schweiz med besök på Alpage (fäbodar) som ystar Etivaz. Ett stipendium från Gösta och Anna-Birgit Henrikssons fond gjorde detta möjligt.
♦ Fördjupningskurs i Egna gårdskulturer, Eldrimner, Ivan Larcher

2019
♦ Toscana, Italien, Teori och praktisk kurs i de italienska ostarna, Sapori e Saperi, Verano Bertagni, Vitalina Fiori, Enea Giunti, Daniela Pagliai, Maria Ridolfi, Cheese and winepairing, Maria Sarnataro, professional instructor, cheese taster and wine sommelier