Mikromejeriet invigdes den 8 februari 2013 med att ysta en första omgång vitmögelost. Mejeriet är ett av norra Europas minsta mejerier och osten ystas i en hundraliters kokgryta från 1987.

Osten är KRAV ekologisk. 

Den fina ekologiska komjölken hämtas hos Alvar och Carina Sonessons på Gunnaröds Gård i Stockamöllan, 7 km från Ådala Gård.
Den färska komjölken hämtas i tio 10-liters rostfria mjölkkannor och hälls sedan i ystningsgrytan. Osten ystas med inspiration från både Sverige, Italien och Frankrike och namnen hämtas ofta från den stjärnklara himlen som syns över gården.

Att hantverksmässigt ysta ost innebär även mycket arbete i mognads-lagren där varje ost vänds varje dag, många tvättas och borstas och behöver omvårdnad, hela sitt mognadsliv från 2 veckor till flera år. Allt för att skapa goda och smakrika ostar.

 Läs om vår ostsorter genom att klicka på rubriken till vänster.